آیا ترمیم بینی عمل شده بدون جراحی امکان پذیر هست؟ ترمیم پره بینی با بی حسی صورت می گیرد؟ بهترین جراح ترمیم بینی در کرج کیست؟ آیا امکان عمل سرپایی ترمیم بینی وجود دارد؟ آیا ترمیم نوک بینی به تنهایی صورت می گیرد؟ در این مقاله ما به پاسخ سوالات شما عزیزان در خصوص جراحی بینی ثانویه می پردازیم. ترمیم بینی یا secondary rhinoplasty اقدامی است برای انجام اصلاح مشکلاتی که از عمل اول به وجود آمده یا درعمل اول برطرف نشده است . این مشکلات شامل قوز بینی – پایین بودن نوک بینی – عدم تنفس راحت و خیلی مشکلات دیگر… کسانی که قصد ترمیم بینی خود را دارند معمولا حساس ترند و با دقت بیشتری به یافتن مشکلات بینی خود می پردازند.
پیچیدگی عمل ترمیم بینی
عمل جراحی بینی ثانویه از پیچیده ترین عمل های جراحی بینی محسوب می شود. ترمیم بینی آسیب دیده هم از نظر تکنیکی و هم از نظر زیبایی بینی عملی بسیار ویژه می باشد. چرا که (بینی از قبل عمل شده) 1 بار درگیر تغییرات در بافتها و تراش استخوان ها شده است. جراح باید ساختار بینی را از اول با استفاده از پیوندهای بافتی و برش ها خلق کند تا نتواند به یک نتیجه مطلوب برسد. به طور میانگین 10 درصد از جراحی های زیبایی بینی ممکن است نیاز به ترمیم داشته باشند.
آیا عمل ترمیم بینی درد دارد؟
اکثر مراجعه کنندگان برای جراحی ثانویه بینی این سوال را می پرسند. در پاسخ به این افراد باید گفت، زمانی که عمل ترمیمی بینی انجام می شود بیمار درد چشمگیری را تجربه نخواهد کرد. حتی زمانی که اثر داروی بیهوشی از بین میرود نیز، درد قابل کنترل است و با مصرف مسکن برطرف می شود.
مشکلاتی که در جراحی ترمیم بینی برطرف می شوند
عمل ترمیم بینی، در واقع عمل ثانویه ی بینی است که برای برطرف کردن ایرادات عمل اول انجام می شود. همچنین روی مواردی که در جراحی اول صلاح نشده نیز کار خواهد شد.
جراحی ترمیم بینی از جراحی اولیه ی آن کمی پیچیده تر است زیرا قبلا استخوان، غضروف و بافت بینی دچار تغییراتی شده اند که حالا محدوده ی عمل را برای جراح تنگ تر می کند. با این حال، بسیاری از کسانی که رینوپلاستی انجام می دهند، به جراحی ترمیم نیاز پیدا می کنند. امروزه جراحان خبره و باتجربه می توانند با بهره گیری از تکنیک های به روز و کاربردی، جراحی ترمیم بینی را به گونه موفقیت آمیز انجام داده و تمام نواقص ایجاد شده یا باقی مانده از عمل قبلی را برطرف کنند.
عمده ترین مشکلاتی که بعد از رینوپلاستی، بیمار را مجبور به انجام عمل ترمیم می کنند، موارد زیر هستند:
- برطرف نشدن کامل قوز روی بینی. خصوصا در جراحی بینی های استخوانی این اتفاق به وفور رخ می دهد.
- وجود انحنای زیاد روی بینی و سربالا بودن نوک بینی
- کج بودن بینی
- نامتقارن بودن پره ها و حفره های بینی
- آسیب دیدگی پوست بینی
مهم ترین اهداف جراحی بینی ثانویه
- بهبود اشکلات ایجاد شده در تنفس فرد و همچنین بازسازی راه تنفس فرد که به دلیل جراحی های قبلی مسدود شده است .
- اصلاح مشکلات ایجاد شده که در جراحی قبل به طور کامل برطرف نشده است .
- به دست آوردن اعتماد به نفس که در جراحی اولیه تضعیف شده است .
- بازیابی ظاهر بینی که در جراحی اولیه ناهماهنگی هایی را ایجاد کرده است .
- واقعیت این است که همیشه دستیابی به این اهداف آسان و ممکن نیست.
نکات مهم جراحی ترمیم
برای انجام جراحی ترمیم بینی، لازم است که جراح شما از مهارت و تجربه ی بالایی برخوردار باشد. زیرا در وهله ی اول باید بتواند ایرادات موجود را شناسایی کرده و با توجه به وضعیتی که بیمار دارد، اقدام به برطرف کردن آن ها نماید. حتی امکان دارد در بعضی موارد نیاز به گرفتن غضروف از جاهای دیگری مثل گوش باشد. بنابراین برای انتخاب بهترین جراح ترمیم بینی، نهایت دقت و تلاش خود را به کار ببندید.
در مواردی نیز، انجام اصلاحات بینی بسیار جزیی و سبک هستند و انجام دادن آن ها با بی حسی موضعی نیز امکان پذیر است.
انتخاب بهترین جراح ترمیم بینی
چه معیار هایی برای شناختن یک جراح بینی خوب وجود دارد؟ چگونه میتوانیم بهترین جراح بینی را پیدا کنیم؟
اینها سوالاتی هستند که قبل از اقدام به رینوپلاستی و همینطور جراحی ترمیم بینی، باید جواب های دقیق و درستی به آن ها بدهید. اولین قدم برای شناسایی یک جراح خوب، بررسی نمونه کارهای پزشکان مختلف است. بعد از آن باید نظرات افرادی که توسط آن ها عمل شده اند را جویا شوید و در صورت امکان به صورت حضوری نتایج کارها را ببینید. بعد از آن اگر سلیقه و ایده های زیباسازی پزشک با نظر شما مطابقت داشت، باید جلسات مشاوره قبل از عمل با ایشان داشته باشید. اگر قصد شما ترمیم بینی باشد، در همین ویزیت های حضوری باید سوابق جراحی پیشین، وضعیت فعلی خود و اصلاح های مد نظرتان را به جراح بگویید. پزشک بعد از بررسی و انجام معاینه های اساسی، می تواند چشم انداز درستی درباره ی ترمیم بینی شما به دست آورد.
در بعضی موارد بینی بیمار هم نیاز به اصلاح فرم ظاهری و هم نیاز به اصلاح ساختاری دارد. در مواردی دیگر نیز ممکن است هدف فقط یکی از این موارد باشد. این ها موضوعاتی هستند که در مشاوره های قبل از عمل بررسی و کشف می شوند.
اقدامات قبل از جراحی بینی ترمیمی
در این نوع از جراحی به دلیل تمایز با جراحی زیبایی بینی، توپوگرافی چهره و آناتومی 3 بعدی صورت و بینی مرود بررسی قرار می گیرد تا بتوان برای انجام جراحی بهترین تصمیم را گرفت و فرد به چهره قبلی خود نزدیک شود. همچنین اندازه بینی با توجه به فرم صورت مورد بررسی قرار می گیرد و جراحی انجام می شود.در جراحی ترمیمی بینی به منظور بازسازی نقایصی که در بینی ایجاد شده است، مواردی را جایگزین می نمایند. از جمله این موارد، استخوان، غضروف و بافت گوشتی در اطراف بینی است.
ولی به دلیل ان که ممکن است این موارد هم خوانی کامل با بافت و ساختار بینی نداشته باشند، مدت زمان انجام جراحی کمی طولانی می شود و همچنین ممکن است تعداد انجام جراحی ها نیز افزایش یابد تا فرد به نتیجه مطلوبی بعد از جراحی بازسازی بینی برسد.
از مهمترین مواردی که باید در جراحی بازسازی بینی در نظر گرفت و جراح بینی باید تمام دقت خود را در نظر بگیرد، جلوگیری از اختلالت عملکردی بینی مانند عدم ایجاد انسداد در مجاری هوایی و دهانی است. در این جراحی باید تمامی راه های هوایی مرتبط به بینی و دهان نیز با دقت بررسی و در حین جراحی رعایت گردد تا فرد بعد از انجام جراحی ترمیمی بینی، با مشکل رو به رو نشود.
عکسهای جراحی بینی ثانویه :
تکنیک های جراحی ترمیم بینی
برای جراحی بینی یا رینوپلاستی، دو روش باز و بسته وجود دارد. در روش بسته، روی بینی بیمار هیچگونه برشی ایجاد نشده و تغییرات تنها از طریق مجاری بینی انجام می شوند. در جراحی بینی به روش باز، روی تیغه ی بینی و در فاصله ی دو حفره، برش ایجاد شده و جراح لایه ی روی بینی را برمیدارد. بعد از انجام اصلاحات و برطرف کردن مشکلات موجود، پزشک این لایه را به جای اول خود برگردانده و محل زخم آن را بخیه می زند.
برای جراحی ترمیم بینی نیز همین دو روش وجود دارند. و با توجه به اینکه تغییرات در چه سطحی از سختی هستند، مناسب ترین روش توسط جرح انتخاب می گردد.
نتیجه ای که باید از عمل بینی ترمیمی بگیریم
• دست یابی به بینی مطلوب
• بر طرف شدن نقایص بینی
• نفس کشیدن راحت و یکدست
• بهتر شدن بینی نسبت به عمل اول
زمان مناسب برای انجام عمل ترمیمی بینی
برای مشخص شدن شکل نهایی بینی بعد از عمل حداقل یک سال زمان نیاز است. زیرا تا زمانی که تورمات ناشی از عمل قبلی کاملا بر طرف نشود و بافت ها کاملا ترمیم نشوند عمل جراحی مجدد امکان پذیر نمی باشد. البته افرادی که بینی های گوشتی دارند باید از صبر و حوصله بیشتری برخوردار باشند زیرا دوران نقاهت و از بین رفتن ورم و کبودی بعد از جراحی بینی در این نوع بینی ها به نسبت بیشتر می باشد، اما اگر پس از این دوران ایرادات کوچکی مشاهده شد که از سوی بیمار غیرقابل تحمل می نمود، جراحی ترمیمی بینی انجام می شود.
مراقبت های بعد از جراحی ترمیم بینی
شرح کامل مراقبت های قبل و بعد از جراحی، توسط جراح به شما اطلاع داده خواهد شد.
موارد زیر مهمترین نکاتی هستند که باید بعد از جراحی ترمیم مورد توجه قرار دهید:
- استفاده از تامپون و اسپلینت برای کاهش التهاب و خونریزی
- قرار دادن کمپرس سرد روی پیشانی و زیر چشم ها برای کاهش کبودی، تورم و درد
- اگر بعد از عمل روی بینی شما با گچ یا هرگونه پانسمان بسته شده، به هیچ عنوان بدون مشورت و تایید جراح خود به آن ها دست نزنید.
- به شدت مراقب باشید که چیزی به صورت شما برخورد نکند. این مورد بسیار بیشتر از مراقبتی که در عمل اول خود داشتید، اهمیت دارد.
- هنگام خود سعی کنید از بالش های بلندتر و یا چندین بالش استفاده کنید تا ارتفاع سر شما با زمین حفظ شود.
- شاید بعضی از بیماران دچار حالت تهوع و سرگیجه بعد از عمل شوند. در اینصورت حتما باید وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهید.
بیشتر بدانید : بهترین فصل جراحی بینی
گرافت
گاه برای ترمیم بینی به دلیل کمبودهای جراحی قبلی پزشک با نقایصی مواجه می شود که مجبور می شود برای رفع نقایص موجود از سایر بخش های بدن گرافت برداشته و با تامین بافت های غضروفی به حجم مورد نظر ، کمبود ها و. اشکالات بینی را درمان نماید. غضروف مورد نیاز برای جراحی ترمیم بینی را می توان از سه بخش بدن برداشت کرد. این سه بخش به ترتیب اولویت عبارتند از : تیغه میانی بینی ، گوش ها و دنده سینه.
غضروف تیغه میانی بینی به دلیل شکل پذیری ایده آل و اتصال سریع و هماهنگی موثر با بینی اولین انتخاب جراحان برای ترمیم بینی است.غضروف یا گرافت گوش گزینه بعدی است اشکال گرافت این بخش در شکل پذیری سخت و امکان جذب شدن از سوی بدن بیمار به مرور زمان است.غضروف دنده ها آخرین انتخاب جراح بینی بوده و به دلیل طولانی شدن مدت زمان عمل جراحی و درد های سینه پس از جراحی ، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد . این بخش می تواند مقدار زیادی غضروف در اختیار جراح گذاشته ولی ممکن است پس از جراحی با اصابت ضربه دچار تغییر شکل شود.
در این خصوص ظرافت ، دقت و تجربه جراح اهمیت پیدا کرده و توانمندی او در ترمیم بینی می تواند نتایج اثربخش و موثر را به همراه آورد.
نقش پوست در عمل جراحی ترمیمی بینی
امکان دارد هر بینی با هر جنس پوستی نیاز به عمل جراحی مجدد داشته باشد. ولی معمولا بیمارانی که بینی گوشتی بزرگ با پوست چرب دارند بیشتر نیاز به عمل جراحی ترمیمی بینی دارند. چون احتمال دارد با یک بار عمل به نتیجه دلخواه خود نرسند.
تورم در عمل جراحی ترمیمی بینی
تورم بینی بعد از عمل جراحی ترمیمی بینی متفاوت با عمل اول است. تقریبا ۷ درصد تورم بعد از ماه نخست از بین میرود، اما فرو نشستن ۳۰ درصد باقیمانده بستگی به ضخامت پوست دارد، 1 سال یا بیشتر طول می کشد. برطرف شدن کامل تورم بیماران با پوست ضخیم امکان دارد 1 سال و نیم زمان ببرد.هر چند کاهش تورم بعد از عمل جراحی ترمیمی نیازمند گذشت زمانی زیادی است، اکثر بیماران به محض برداشتن قالب در روز 5 یا 6 بعد از عمل در مقایسه با قبل بسیار بهتر به نظر میآیند.
ترمیم بینی عمل شده بدون جراحی
البته بیمارانی به ما مراجعه می کنند که بینی مشکل خاصی ندارند و از شکل بینی خود راضی نیستند و افرادی هم هستند که دچار بدشکلی بینی شده اند و بعد از تحقیقات متوجه می شویم به افراد نامتخصص مراجعه کرده اند و گاهی هم افرادی هم هستند که دچار بیماری تنفسی شده اند و ممکن هست بعضی افراد هر دو این مشکلات را داشته باشند.
طبیعتا اصلاح این بیماری با مشکل روبروی هست چرا که بخشی از غضروف های حمایتی و تنفسی در این بیماران به دلایل مختلف اعم از مشکلات تکنیکی و عفونت های بعد از عمل و یا مراقبت های نادرست بعد از عمل توسط بیمار از بین رفته است و ما می بایستی از غضروف های که در قسمت های دیگر بدن استفاده کنیم و در بینی فرد قرار دهیم تا هم مشکل بد فرمی و هم تنفسی برطرف شود.
عمل ترمیم بینی در کل دنیا جز بخشی از عمل های زیبایی شامل می شود و اگر عمل ها تحت افراد متخصص مراجعه کنند همین امر سبب می شود تا نیاز به ترمیم جراحی مجدد وجود نداشته باشد.
هزینه عمل ترمیم بینی
هزینه جراحی بینی ثانویه بستگی به این دارد که چه ایراداتی بینی داشته باشد. به عنوان مثال اگر پره های بینی فقط بزرگ باشد این نوع عمل بینی بدون جراحی نیاز به بیهوشی ندارد و در مطب انجام می شود و هزینه بیهوشی هم پرداخته نمی شود. و هزینه خیلی کم دریافت می شود. یا اگر بینی مشکل کامل داشته باشد در این گونه مواقع بیمار نیاز به جراحی کامل دارد و هم هزینه جراحی و بیهوشی باید پرداخت شود و همچنین هزینه وسایلی که مورد استفاده می شود را هم دریافت می شود.
در جراحی های بینی اگر ترمیم توسط خود پزشک اولیه انجام می شود هزینه کامل از بیمار دریافت نمی شود و تنها هزینه بیمارستان و یا کلینیک باید پرداخت شود.
تخریب دریچه بینی در ترمیم بینی
افرادی که بینی استخوانی دارند وقتی قسمت زیادی از بافت بینی برداشته می شود دریچه های بینی تخریب می شوند و خیلی اهمیت دارد که به پزشکی مراجعه کنید که بتواند تخریب دریچه های بینی را بازسازی کند و اگر مشکل دریچه های بینی برطرف نشود فرد دچار مشکل تنفسی می شود.
دکتر فرشته عبدالمطلبی بهترین جراح بینی در کرج با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی این عارضه می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند.
سوالات متدوال درباره جراحی ترمیم بینی
خلاصه مطلب
تمامی افرادی که برای عمل بینی ترمیمی به جراح بینی مراجعه می کنند افراد ناراضی هستند که به دلیل داشتن عمل ناموفق ذهنیتی منفی از جراحی بینی دارند و همین طور به طور دقیق نمی دانند چه تغییراتی باید در بینی آنها ایجاد شود .این روحیه بیمار ممکن است مقداری برای جراح شرایط را سخت تر کند.توصیه ما به شما عزیزان این است که با انتخاب بهترین جراح بینی احتمال رسیدن به نتیجه ی مطلوب را افزایش دهید و تا حد امکان از جراحی ثانویه بینی و عمل ترمیم بینی بی نیاز شوید. دقت در انتخاب پزشک و رعایت نکات قبل و بعد از جراحی بینی در نتایج عمل بینی نقش موثری دارد.
0 دیدگاه