مدت زمان مطالعه ۱۰ دقیقه
دکتر فرشته عبدالمطلبی / جراحی بینی / تورم بعد از جراحی بینی

تورم بعد از جراحی بینی

یکی از عمل های زیبایی که در بین بیشتر افراد طرافداران زیادی داشته و همینطور از محبوبیت بالایی نیز برخوردار است، جراحی زیبایی بینی می باشد. ولی این جراحی علاوه بر مزایایی که دارد، عوارضی از قبیل تورم بعد از جراحی بینی را نیز دارد که امری طبیعی بوده و پس از مدت کوتاهی با رعایت بسیاری از نکات دستوری برطرف خواهد شد. این عارضه دغدغه ی بسیاری از متقاضیان انجام این جراحی می باشد که به دلیل تورم بینی پس از عمل، افراد نمی‌توانند نتیجه جراحی بینی خود را بلافاصله مشاهده کنند؛ و باید تا کاهش و رفع ورم بینی صبر کنند. که با رعایت برخی از موارد می‌توان به کاهش آن کمک کرد. در این مقاله به طور کامل راهکارهایی را برای رفع تورم بعد از جراحی بینی ارائه خواهیم کرد. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید. 

درمان تورم بعد از جراحی بینی

علت ورم بینی بعد از جراحی 

بعد از اینکه جراحی بینی انجام دادید ممکن است با مشکلاتی مانند گرفتگی بینی ،کبودی بینی و همچنین تورم بینی مواجه شوید .این مسائل نگران کننده نبوده و بعد از عمل بینی طبیعی می‌باشد. بعد از اینکه آتل بینی پس از گذشت یک هفته برداشته می‌شود بینی متورم می‌باشد، و طبیعی است که شکل بینی در زمان تورم بینی تغییر پیدا کرده باشد.
این عارضه به طور معمول پس از پایان جراحی رخ خواهد داد و برای همه افراد نیز بروز پیدا خواهد کرد تنها میزان ورم از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد. و به دلیل وارد شدن آسیب به بافت ها در حین عمل برای تغییر ظاهر بینی بوده و منجر به بروز تورم اولیه خواهد شد. به مرور زمان به دلیل تجمع مایعات نیز تورم ثانویه هم رخ خواهد داد که تا چند ماه ادامه پیدا خواهد کرد. بیشتر این تورم به دلیل تجمع مایع و تورم پوست می باشد. 
یکی دیگر از دلایل ورم بینی آتل می باشد که باعث تطابق دادن پوست بینی با اسکلت غضروفی اسکلتی زیرینش می‌شود و پس از برداشتن آن فشار ناشی ازآتل از بین رفته و بینی ورم می‌کند و بی شکل تر بنظر می‌آید.به تدریج با بهتر شدن تورم بافت بینی و جمع شدن پوست آن در عرض چند ماه شکل بینی بهتر خواهد شد.

معمولا بعد از گذشت چهار ماه تورم بینی به اندازه چشم گیری کم می‌شود ولی همچنان باید صبر داشت زیرا در بعضی افراد نوک بینی به مدت یک سال همچنان ورم دارد.
برای مثال کسانی که قوز بینی آنها برداشته می‌شود ممکن است تورم در پشت بینی زیاد باشد و این نگرانی برای آنها به وجود می‌آید که بینی آنها با جراحی هیچ تغییری نکرده است اما تنها باید مقداری شکیبا باشند. اما بهتر است بدانیم که چه اقداماتی را انجام دهیم تا این عوارض بعد از جراحی بینی به زودی برطرف شوند تا بتوانیم نتایج جراحی خود را مشاهده کنیم.

انواع ورم بینی پس از جراحی

ورم بینی در افراد مختلف به صورت متفاوتی بروز پیدا کرده و با توجه به شکل بینی، میزان تغییرات ایجاد شده بر روی بینی، مهارت جراح بینی و همینطور شدت تورم به انواع مختلفی دسته بندی می شود که در ادامه بررسی خواهیم کرد. 

ورم بینی در افراد مختلف به صورت متفاوتی بروز پیدا کرده و با توجه به شکل بینی، میزان تغییرات ایجاد شده بر روی بینی، مهارت جراح بینی و همینطور شدت تورم به انواع مختلفی دسته بندی می شود که در ادامه بررسی خواهیم کرد. 

ورم حاد بینی

علت بروز این تورم ضربه های وارد شده حین جراحی بینی می باشد که به طور معمول در یک الی دو ماه بعد از عمل بینی از بین خواهد رفت. بهبودی نوع از تورم ممکن است برای بینی های گوشتی بیشتر از دو ماه زمان ببرد و نیازی به نگرانی نیست چرا که در بیشتر افراد این نوع از تورم به راحتی از بین خواهد رفت. 

ورم مزمن بینی

پس از عمل مایع بینابینی در زیر پوست رسوب خواهد کرد که در قسمت های مختلف بینی به بافتی متفاوت تبدیل خواهد شد و تا چند ماه نیز در دو طرف بینی باقی خواهد ماند، تورم نوک بینی نیز نیاز به مدت زمانی بیشتری برای بهبودی دارد. برای از بین بردن این نوع از تورم باید داروهای مناسب تجویز شده برای کاهش ورم بینی توسط پزشک متخصص را مصرف کرد. 

ورم کاذب بینی

این نوع از ورم به دوره بهبودی طولانی تری نیز خواهد داشت به دلیل اینکه در برخی از مواقع جراحی برای کوچک کردن اسکبت بینی انجام می شود و هرچه بینی بزرگ تر باشد شدت این ورم نیز بیشتر خواهد بود. 

ورم پوست

در صورت تجمع مایعات بین سلول برای بهبود زخم ایجاد شده ناشی از جراحی یک نوع التهابی به وجو خواهد آمد که به آن ورم پوست گفته می‌شود. این نوع از ورم در حدود 3 ماه پس از عمل بینی از بین خواهد رفت. در صورتی که جراح بینی استخوان‌ها را با ملایمت بیشتری تغییر دهد پوست با ظرافت بیشتری از اسکلت بینی جدا شده و تورم پس از آن کم‌تر خواهد بود.

ورم فیبروز

این نوع از ورم‌ها پس از جراحی بینی همراه با با گوشت اضافه ایجاد خواهد شد. پس حتما بهترین جراح بینی را برای عمل زیبایی بینی انتخاب کنید.

فرایند تورم بعد از جراحی بینی 

تورم بینی بعد از جراحی در روزهای اول در شدیدترین حد خود بوده و به طور معمول نیز در طی هفته اول بسیار بدتر از قبل ظاهر خواهد شد، اما جای نگرانی نبوده چرا که امری طبیعی و موقتی می باشد در این مدت زمانی ناحیه تحت عمل حساس به لمس، قرمز و متورم خواهد بود و به مدت دو هفته نز ادامه پیدا خواهد کرد. در حدود 5 الی 6 هفته پس از عمل، بدن بافت های اسکار در بینی را تولید خواهد کرد و پس از گذشت این مدت زمانی ورم بینی کم شده و می توان نتایج نهایی را مشاهده کرد البته باز هم باید در طول این مدت مراقبت های بعد از جراحی بینی را به خوبی رعایت کرد. اما بهبودی ورم نوک بینی بیشتر طول کشیده و به طور معمول تا 18 ماه دوام خواهد داشت. 

عوامل تاثیرگذار در تورم بینی بعد از جراحی 

عوامل بسیاری در ورم بینی بعد از عمل تاثیرگذار هستند و این تورم در هر فردی با توجه به این عوامل متفاوت می باشد. این عوامل شامل ضخامت پوست بینی که به طور معمول ورم در بینی های استخوانی به دلیل پوست بینی نازک و بافت غضروفی قوی کم تر از بینی های گوشتی است، مهارت جراح که در واقع تکنیک و ظرافت دست بهترین جراح بینی و ایجاد برش با دقت و ظرافت کامل و روش جراحی در میزان تورم تاثیرگذار است، میزان تغییرات بینی که بر روی غضروف بینی انجام می شود و رعایت توصیه های مراقبتی بعد از عمل مانند چسب زدن بینی به طور صحیح می باشد. 

عوامل بسیاری در ورم بینی بعد از عمل تاثیرگذار هستند و این تورم در هر فردی با توجه به این عوامل متفاوت می باشد. این عوامل شامل ضخامت پوست بینی که به طور معمول ورم در بینی های استخوانی به دلیل پوست بینی نازک و بافت غضروفی قوی کم تر از بینی های گوشتی است، مهارت جراح که در واقع تکنیک و ظرافت دست بهترین جراح بینی و ایجاد برش با دقت و ظرافت کامل و روش جراحی در میزان تورم تاثیرگذار است، میزان تغییرات بینی که بر روی غضروف بینی انجام می شود و رعایت توصیه های مراقبتی بعد از عمل مانند چسب زدن بینی به طور صحیح می باشد. 

روش های کاهش تورم بعد از جراحی بینی 

با اینکه تورم بعد از جراحی بینی طبیعی بوده و به مرور زمان رفع خواهد شد اما با رعایت یک سری از دستورالعمل ها می توان به روند بهبودی و کاهش ورم بینی سرعت بخشید. در ادامه این موارد و نکات را بررسی خواهیم کرد. 

بالا نگه داشتن سر 

برای کاهش تورم بهترین جراح بینی توصیه خواهد کرد که در هنگام استراحت و خوابیدن بیمار سر خود را بالاتر نگاه داشته تا مایعات در ناحیه بینی و سر تجمع پیدا نکند. 

پرهیز از مصرف نمک 

یکی دیگر از نکات دستوری برای جلوگیری از احتباس مایعات در بدن و همینطور افزایش تورم بینی پرهیز از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های شور می باشد. می توان به جای این مواد غذایی، از سبزیجاتی مانند کاهو استفاده کرد.  

استفاده از پمادها و ژل ها 

برای کاهش ورم بینی می توان از پمادهای تجویز شده توسط پزشک متخصص استفاده کرد که این پمادها باید بر روی ناحیه بینی مالیده شوند. 

استفاده از کمپرس یخ

برای کاهش تورم بعد از جراحی بینی در روزهای ابتدایی می توان از کمپرس یخ بر روی بینی هر بیست دقیقه استفاده کرد و در حدود 40 دقیقه بر روی بینی نگه داشت و سپس برداشته و به بینی استراحت داد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که باید از یک پارچه به عنوان محافظ برای گذاشتن کمپرس بر روی بینی استفاده کرده و آن را به طور مستقیم بر روی بینی خود قرار ندهید. می توان این عمل در روز دو تا سه بار انجام داد و در حین قرار دادن آن بر روی بینی به هیچ عنوان فشاری به آن وارد نکنید. 

شستشوی بینی 

یکی از راهکار دیگر برای کاهش تورم بینی و همینطور بهبود سریع تر زخم ها می توان با استفاده از سرم های مخصوص، به شست و شوی بینی بعد از جراحی پرداخت. تا زخم ها و تورم بینی سریع تر از حالت طبیعی و زمان موعد خودش کاهش پیدا کند. 

استفاده از اسپلینت بینی 

برای محافظت از بینی استفاده از اسپلینت بینی و گچ بینی برای کاهش تورم و جلوگیری از وارد شدن ضربه به بینی توسط پزشک متخصص پیشنهاد خواهد شد. 

خودداری از استحمام با آب داغ 

حمام آب داغ منجر به افزایش تورم بینی خواهد شد، بنابراین برای بهبودی سریع تر و کاهش تورم باید از استحمام با آب داغ خودداری کرد. 

برخی دیگر از این مراقبت ها عبارتند از:

  • در روز های اول بعد از رینوپلاستی بهتر است بیشتر روز را استراحت کنید.
  • به پانسمان و بخیه‌ها دست نزنید.
  • از خوردن غذاهای گرم و داغ و جویدنی خودداری کنید.
  • پیاده‌روی
  • خودداری از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین
  • چسب زدن نوک بینی با توجه به آموزش پزشک
  • خودداری از خم کردن سر
  • خودداری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و لامپ‌های حرارتی
  • کاهش مصرف سدیم در رژیم غذایی
  • پرهیز از مصرف الکل و دخانیات
  • نوشیدن مایعات و آب‌میوه‌های طبیعی
  • خودداری از برقراری رابطه‌ی جنسی تا دو هفته پس از جراحی
  • خودداری از خوابیدن به پهلو
  • جلوگیری از وارد شدن ضربه به بینی
در روز های اول بعد از رینوپلاستی بهتر است بیشتر روز را استراحت کنید.

به پانسمان و بخیه‌ها دست نزنید.

از خوردن غذاهای گرم و داغ و جویدنی خودداری کنید.

پیاده‌روی

خودداری از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین

چسب زدن نوک بینی با توجه به آموزش پزشک

خودداری از خم کردن سر

خودداری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و لامپ‌های حرارتی

کاهش مصرف سدیم در رژیم غذایی

پرهیز از مصرف الکل و دخانیات

نوشیدن مایعات و آب‌میوه‌های طبیعی

خودداری از برقراری رابطه‌ی جنسی تا دو هفته پس از جراحی

خودداری از خوابیدن به پهلو

جلوگیری از وارد شدن ضربه به بینی

جلوگیری از تورم بینی پس از جراحی

  • عمل کردن به توصیه‌های پزشک
  • رعایت مراقبت‌ها دو هفته قبل از عمل
  • عدم مصرف سیگار
  • رعایت تغذیه سالم
  • پرهیز از مصرف داروهای بدون نسخه و مکمل‌های گیاهی

تاثیر چسب بینی بر کاهش تورم بینی

یکی از راه‌های کاهش ورم بینی استفاده از چسب بینی در چهار هفته اول پس از جراحی بینی است. یکی دیگر از مزایای چسب بینی سرعت بخشیدن به چسبیدن پوست بینی به غضرف و ترمیم و بازسازی بافت‌ها در نواحی بخیه به دلیل تحت فشار بودن بینی توسط چسب است. افرادی که دارای پوست نازکی هستند باید در حدود مدت زمانی یک‌ماه و افراد دارای پوست ضخیم باید در مدت زمانی 2 الی 3 ماه از چسب بینی استفاده کنند. چسب بینی هم بر روی فرم بینی و هم بر روی ورم آن تاثیر دارد و در هففته دوم به بعد فقط بر روی کاهش ورم بینی تاثیر خواهد گذاشت.

کلام آخر

تورم بینی پس از جراحی بینی یک امر کاملا طبیعی بوده و به طور معمول کاهش ورم بینی تا حدود یکسال پس از جراحی زیبایی بینی ممکن است طول بکشد و هم‌چنین در بینی‌های گوشتی زمان بهبود تورم بینی طولانی‌تر نیز خواهد بود، و برای این افراد در برخی از موارد تزریق کورتن تجویز می‌شود. با رعایت مراقبت‌های توصیه شده برای بهبود و کاهش ورم بینی توسط پزشک می‌توان این دوران را کوتاه‌تر کرد.

سوالات متداول

با تشکر مدیریت سایت دکتر فرشته عبدالمطلبی جراح بینی کرج

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 7 میانگین: 3]
برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 9 =

Call Now Buttonتماس با پزشک