مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
Table Of Contents

تامپون بینی

تامپون بینی می‌تواند شامل یک گاز یا تکه پنبه‌ای استریل باشد که فشرده شده و داخل حفره بینی قرار داده می‌شود،ممکن است به‌ صورت فوم، گاز و یا پنبه از قبل طراحی‌شده باشد که پس از خارج کردن از بسته‌ بندی مستقیماً وارد بینی می‌شود. برخی از انواع آن‌ها دارای یک زائده و یا نخی هستند که در بیرون بینی باقی می‌ماند و به کمک آن می‌توان تامپون را تغییر موقعیت داده و یا تعویض نمود. تامپون بینی ممکن است شامل لوله‌ای در وسط خود باشد تا هوا بتواند به‌راحتی از آن عبور کند.

دکتر فرشته عبدالمطلبی جراح بینی کرج  تامپون بینی را به‌ منظور کنترل خونریزی شدید وارد سوراخ‌های بینی می‌کند. هدف از به‌کارگیری تامپون، اعمال فشار مستقیم بر روی عروق خونی واقع شده در غشای بینی است. از پانسمان و تامپون بینی بعد از عمل جراحی بینی استفاده می‌شود تا از سپتوم بینی پشتیبانی به عمل آمده، خونریزی کنترل شود و ترشحات بینی جذب گردد.

تامپون-بینی

کاربرد تامپون بینی

با انجام جراحی رینوپلاستی می‌توان تمام معایب بینی و ایرادات ظاهری آن را برطرف کرد. یکی از روش‌های بهبودی سریع بینی پس از جراحی استفاده از تامپون بینی و باند بینی است. از تامپون بینی برای جلوگیری از خونریزی پس از جراحی، مستحکم‌تر شدن تیغه وسط بینی، مستحکم‌تر شدن داخل بینی، حفظ ساختار استخوان بینی و غضروف بعد از عمل، فشرده کردن مخاط بینی هر دو طرف بعد از عمل سیتوپلاستی، بهبود زخم‌های داخل بینی و فرم‌گیری بهتر بینی استفاده خواهد شد. اما امروزه به دلیل ایجاد التهاب و درد شدید در هنگام خارج کردن تامپون‌ها از بینی، از مینی تامپون‌ها استفاده می‌شود.

موارد منع استفاده از تامپون بینی

  • استفاده از بخیه‌های قابل جذب توسط بیمار پس از جراحی بینی، که همین امر از خونریزی جلوگیری کرده و نیازی به استفاده از تامپون بینی نیست.
  • در صورت انجام روش جراحی آندوسکوپی برای جراحی تیغه بینی که عملی مستقیم و بدون ایجاد برش است، بنابراین نیازی به استفاده از تامپون بینی نیست.
  • در صورت استفاده از اسپلینت بینی داخل تیغه بینی که عملکردی شبیه گچ داشته و از خونریزی بینی جلوگیری خواهد کرد، بنابراین دیگر نیازی به استفاده تامپون بینی نیست.

انواع تامپون بینی

تامپون‌ها در دو نوع مختلف مجرادار، لوله‌دار یا تامپون معمولی وجود دارند؛ که انتخاب نوع آن بسته به نوع عمل بینی وی بر عهده بهترین جراح بینی در کرج خواهد بود. امروزه به دلیل وجود تکنیک‌های مدرن جراحی، خونریزی پس از جراحی رینوپلاستی کاهش پیدا کرده و بنابراین از تامپون‌های کوچک‌تر به نام مینی تامپون‌ها برای مدت زمان کوتاهی استفاده خواهد شد.

نحوه برداشتن تامپون بینی

قبل از خارج کردن تامپون بینی به بیماران توصیه می‌شود، که یک ساعت قبل از مراجعه یک الی دو مسکن مصرف کنند. سپس برای برداشتن تامپون بینی جراح بینی ابتدا داخل بینی را با قطره‌های بی‌حس کننده  بی‌حس کرده و با استفاده از نخ بیرون‌زده از تامپون آن را از بینی خارج می‌کند. خارج کردن تامپون بینی بیشتر از 5 دقیقه طول نخواهد کشید.

خارج کردن تامپون بینی

اعمالی که باید برای برداشتن تامپون بینی انجام داد عبارتند از:

  • ابتدا صورت و گردن خود را با آب خیس کنید وخونسردی خود ر ا حفظ کنید .
  • تامپون داخل بینی را خوب خیس کنید، سپس نخ آن را محکم بگیرید و به آرامی تامپون را کمی از سوراخ چپ و کمی از سوراخ راست بیرون بکشید. طول تامپون معمولاً به اندازه طول یک انگشت است. هنگام بیرون کشیدن بهتر است نخ تامپون را محکم بگیرید اما خیلی آرام و پیوسته بیرون بکشید. وقتی این کار را انجام می‌دهید دهان خود را باز نگه دارید.
  • بعد از این مراحل ممکن است بینی شما کمی خونریزی داشته باشد .اگر این اتفاق افتاد، قسمت نرم پایین بینی را ۵ دقیقه با دست خود فشار دهید و سر خود را بالا بگیرید. این کار معمولاً همیشه موجب توقف خونریزی بینی می‌شود.
  • تا دو هفته، شما باید بینی خود را چهار بار در روز با آب شیر شستشو بدهید. این کار به شسته شدن لخته‌های خون از داخل بینی و تخلیه راحت‌تر ترشحات بینی و خونی که به دیواره داخلی سوراخ بینی چسبیده و خشک شده است، کمک می‌کند.
  • بعد از شستشوی بینی برای جلوگیری از خشک شدن آن، از وازلین کمک بگیرید .وازلین روی لایه داخلی بینی را می‌پوشاند و از خشک شدن آن جلوگیری می‌کند. این کار را بعد از هر بار دوش گرفتن، دوباره انجام بدهید.
  • بعد از برداشتن تامپون به هیج وجه فین نکنید ،این کار باعث تشدید خونریزی می شود .

مراقبت‌های پس از کشیدن تامپون بینی

  • استفاده از کمپرس سرد برای بهبود سریع تورم پس از جراحی بینی
  • خودداری از مصرف مواد غذایی پرنمک
  • تمیز کردن بینی 24 ساعت پس از برداشتن تامپون
  • استفاده از پماد‌های تجویز شده توسط پزشک برای جلوگیری از خشک شدن بینی و سرعت بخشیدن به روند ترمیم بینی

نکات پایانی

جراح بینی با قرار دادن تامپون بینی به بهترین شکل از خونریزی، کبودی و تورم بینی پس از جراحی  جلوگیری خواهند کرد. اما به این موضوع توجه داشته باشید که رعایت مراقبت‌های توصیه شده توسط پزشک نیز در بهبودی این موارد تاثیرگذار خواهد بود. امروزه برای از بین بردن حس ناراحتی در هنگام استفاده از تامپون‌ها و با پیشرفت تکنولوژی از روش‌های دیگری مانند بخیه‌های ظریف قابل جذب و اسپلینت‌ها استفاده خواهند کرد. و تنها در برخی از موارد خاص مانند انحراف تیغه بینی از تامپون‌ها استفاده خواهد.

سوالات متداول

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 17 میانگین: 2.7]
برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =

Call Now Buttonتماس با پزشک