یکی از شاخص های مهم در زیبایی صورت، زاویه آن با لب بالا یا به اصطلاح سربالایی بودن نوک بینی است. اگر سربالایی بینی از حالت استاندارد کمتر باشد، می گویند بینی فرد افتاده است. شناسایی علت افتادگی بینی برای بسیاری از جراحان ضروری است. لازم به ذکر است که در برخی بیماران، افتادگی بینی در روزهای ابتدایی پس از جراحی بینی واضح و مشهود نیست و با گذشت زمان این اشکال آشکار می شود. به غیر از جراحی بینی، مسائل دیگری بر افتادگی بینی اثرگذارند که مهم ترین انها عبارتند از، بالا رفتن سن، شکستگی بینی، عادات فردی که با دستکاری بینی یا کشیدن آن به سمت پایین موجب پیدایش این عارضه می شود .
اثر جراحی بینی و بیمار
تاثیر جراحی بر افتادگی بینی عموما دو گونه است : عمل و بیمار . اگر علت افتادگی بینی در اثر عمل بینی باشد ، به این خاطر این عارضه ایجاد شده که بافت های درونی و تشکیل دهنده ساختار درونی بینی تضعیف شوند به عنوان مثال اگر بافت های غضروفی پل بینی ضعیف شوند ، بافت های پایینی کم کم رو به پایین متمایل شده و شاهد افتادگی بینی خواهیم بود . همچنین اگر قبل از جراحی بینی افتاده بوده باشد و طی جراحی اقداماتی برای رفع افتادگی آن صورت نگیرد ، پس از جراحی میز عارضه پابرجا مانده و لازم است برای رفع آن اقدامات تخصصی از سوی جراح بینی متبحر انجام گیرد. طبق نظر پزشک متخصص خانم دکتر فرشته عبدالمطلبی اگر علت افتادگی بینی بیمار باشد ، به علت عدم استفاده موثر و منظم از چسب بینی ، خندیدن ، حرکات شدید ورزشی و جسمی ، بلند کردن اجسام سنگین و . . . در دوره نقاهت این عارضه را سبب می شود .
رفع افتادگی بینی
برای درمان این عارضه اقدامات تقویتی بسیار اثربخش و مفید است . اگر جراح در ترمیم بینی تبحر و تجربه کافی داشته باشد ، می تواند به کمک بافت های کمکی از جنس غضروف مشکلات ضعف ساختاری را رفع نموده یا اگر علت افتادگی بینی منشا دیگر داشت ، با انجام جراحی ثانویه مشکلات موجود را رفع نموده و ظاهر طبیعی و دلنشینی به بینی ببخشد . اگر استحکام غضروف های بینی برقرار باشد دیگر نیازی به الحاق بافت اضافی نخواهد بود و تنها بخش های زائد تراش داده می شوند .
0 Comments