هدف از سوهان کشی بینی بعد از عمل زیبایی، این است که اگر هنوز ناهمواری یا نقصی روی استخوان بینی و یا غضروف های آن باقی مانده است، برطرف شود. گاهی اوقات ممکن است قوز بینی در طول جراحی زیبایی بینی به طور کامل برطرف نشود و یا بیمار بعد از دیدن نتیجه عمل، مایل به تغییرات جزیی دیگری نیز باشد؛ در اینصورت جراح زیبایی بینی می تواند با کمک سوهان کشی تغییرات لازم را ایجاد کرده یا ایرادات باقی مانده را برطرف کند.
از مواردی که ممکن است در جلسات مشاوره، قبل و بعد از جراحی بینی برای مراجعه کننده سوال باشد و همچنین از دکتر عبدالمطلبی سوال می شود، سوهان کشیدن بینی است. بیشتر افرادی که برای جراحی بینی مراجعه می کنند، به منظور جراحی قوز بینی است. برای برداشتن قوز بینی از روی بینی، جراح بینی می تواند از سوهان مخصوص استفاده کند. جنس سوهان استفاده شده از فولاد ضد زنگ و یا تنگستن است و دارای دندان های ریزی مانند سوهان ناخن می باشد. این وسیله در جراحی بینی استخوانی، جراحی قوز بینی، جراحی ترمیم بینی به روش بسته و جراحی بینی مردانه کاربرد زیادی دارد.
مراحل سوهان کشی بینی
سوهان کشی بینی برخلاف جراحی بینی، یک اقدام سرپایی است که معمولا در مطب پزشک انجام می شود. مراحل انجام سوهان کشی بینی بعد از عمل شامل موارد زیر است:
- تزریق بی حسی
- علامت گذاری ناحیه ای که نیاز به سوهان کشی دارد
- انتخاب و استفاده از سوهان مناسب
- برش کوچک در یکی از سوراخهای بینی
تزریق بی حسی برای اینکه بیمار دچار درد حین سوهان کشی بینی نشود، ضرورت دارد. به همین دلیل ممکن است پزشک در چند نقطه از بینی، بی حسی تزریق کند. سپس ناحیه را که هنوز دارای قوز یا برآمدگی است مشخص کرده و سوهان مناسب با وضعیت بینی بیمار را انتخاب می کند.
در اقدام بعدی، برشی کوچک در یکی از سوراخ های بینی ایجاد می شود تا پزشک بتواند یوهان را روی استخوان بینی حرکت دهد. و در نهایت تا برطرف شدن کامل قوز باقی مانده روی استخوان بینی، سوهان کسی را ادامه می دهد.
دوران نقاهت سوهان کشی بینی
مدت زمان بهبودی بعد از سوهان کشی بینی بسیار کوتاه تر از جراحی زیبایی بینی است و همچنین، بیمار درد و تورم بسیار کمتری را نیز تجربه می کند. معمولا بعد از گذشت 5 الی 7 روز پس از سوهان کشی بینی، بیمار بهبود پیدا خواهد کرد. البته ناگفته نماند که رعایت مراقبت های بعد از سوهان کشی بینی، اهمیت زیادی داشته به بهبود و ترمیم هرچه سریعتر، کمک زیادی می کند.
کاربردهای سوهان کشی در جراحی زیبایی بینی
جراح بینی در زمان جراحی، بعد از بلند کردن پوست به منظور دست رسی به تمام ساختمان بینی، با سوهان ظریفی شروع به سوهان کشیدن غضروف یا استخوان اضافی بینی می کند. زمانی که سوهان کشیدن تمام شد، محل مورد نظر را با سرم های مخصوص شستشو می دهد و به ادامه جراحی بینی رسیدگی می کند.
در افرادی که جراحی ترمیم بینی دارند و نیاز به جراحی باز بینی نیست، می توان از این سوهان برای رفع ایرادات خیلی کم و کوچک در غضروف از آن استفاده کرد.
در برخی از جراحی های بینی برای پوشش دهی نامنظمی های بینی از گرافت های ظریف استفاده می شود.
زمانی که فردی، نیاز به جراحی ترمیم بینی باشد، باید از جراحی اولیه بینی حدود 6 ماه گذشته باشد تا بتوان مجددا اقدام به جراحی بینی کرد. دو نوع جراحی ترمیم بینی وجود دارد. جراحی ترمیم بینی باز، جراحی ترمیم بینی بسته.
در روش جراحی ترمیم بینی بسته، از سوهان برای برداشتن قوز کم بینی که در حین جراحی برداشته نشده است استفاده می شود. از جمله مزایای این نوع از جراحی، عدم آسیب دهی به بافت های زیر پوستی در اطراف بینی است. زیرا در جراحی اولیه بینی، بافت ها حساس شده است.
مراقبت های بعد از سوهان کشی بینی
بعد از انجام سوهان کشی، پزشک شما قطعا نکات مهم مراقبتی را به شما خواهد گفت. به طور کلی مواردی که باید بعد از سوهان کشی رعایت کنید، موارد زیر هستند:
- اگر پزشک دستور استفاده از چسب به شما داده است، حتما به بینی خود چسب بزنید.
- مراقبت باشید ضربه ای به صورت و بینی شما وارد نشود.
- از انجام ورزش و فعالیت های سنگین خودداری کنید.
- آب و مایعات فراوان بنوشید
- از قرار دادن عینک روی بینی خود پرهیز کنید.
سوهان کشی چه تفاوتی با جراحی ترمیمی بینی دارد؟
سوهان کشی بینی فقط در صورتی انجام می شود که قوز روی بینی بسیار کم و خفیف باشد. اگر بیمار دچار برآمدگی زیاد یا کجی و انحراف استخوان بینی باشد، سوهان کشی برای او مناسب نخواهد بود و باید جراحی ترمیمی بینی انجام شود تا نواقص استخوان بینی به طور کامل اصلاح گردد.
استخوان های تراشیده شده در بینی بعد از سوهان کشی را چطور خارج می کنیم؟
سوهان کشی بینی به نوعی جراحی بسته است. زیرا برای انجام آن تنها یک برش کوچک ایجاد شده و پوست بینی باز نمی شود. به همین دلیل برای خارج کردن ذرات حاصل از سوهان کشی بینی، باید از محلول های استریل برای شست و شوی داخل بینی استفاده شود. جراح قبل از بخیه، داخل بینی را با محلول کاملا شستشو داده تا تمام ذرات استخوان تراشیده شده از بینی خارج شود.
عوارض سوهان کشی بینی
همانطور که گفته شد، سوهان کشی بینی بعد از عمل یک جراحی بسته و سرپایی است و بنابراین عوارض چندانی به دنبال ندارد. به عبارت دیگر می توان گفت، نسبت به جراحی زیبایی بینی یا جراحی ترمیمی، عوارض بسیار خفیف تری دارد که احتمالا فقط شامل مقدار بسیار کمی التهاب، قرمزی یا درد در ناحیه بینی است. البته لازم است این نکته را تکرار کنیم که اگر جراح شما از مهارت، دانش و تجربه کافی در این زمینه بی بهره باشد، بدون شک شما را در معرض عوارض بیشتر و خطرناک تری قرار خواهد داد. عفونت، درد شدید و دفرمگی مواردی هستند که در نتیجه کار پزشکان غیرحرفه ای، مشاهده گردیده است!
هزینه سوهان کشی بینی در مطب
هزینه اقدامات درمانی و پزشکی بر اساس عوامل مختلفی تعریف می شوند که از مطب به مطب و همینطور فرد به فرد، فرق می کنند. به همین دلیل برای اینکه از هزینه ی سوهان کشی بینی در مطب یک جراح مطلع شوید، باید به صورت حضوری مراجعه کرده تا پس از بررسی شما هزینه اعلام شود.
در کل موارد زیر در محاسبه هزینه سوهان کشی بینی در نظر گرفته می شوند:
- ویزیت پزشک
- دستمزد کادر درمانی و دستیار پزشک
- هزینه داروهای لازم قبل و بعد از سوهان کشی
- محل و موقعیت جغرافیایی مطب پزشک
از آنجایی که سوهان کشی بینی یک اقدام زیبایی محسوب می شود، معمولا تحت پوشش بیمه ای قرار نمی گیرد و پرداخت تمام هزینه به عهده ی خود بیمار است.
0 Comments