مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

روش های جراحی چانه

داشتن چانه ای متناسب با اجزای صورت، از جمله مواردی است که باعث افزایش حس زیبایی در فرد می شود. چانه و بینی از جمله مهمترین اجزای صورت هستند که باعث حفظ تعادل در صورت شده زیبایی صورت را صد چندان می کند. برخی از افراد به دلیل ناراضی بودن از فرم چانه خود، اقدام به تزریق ژل و یا جراحی چانه می کنند. روش های جراحی چانه با هدف های مختلفی مثل کوچک و یا بزرگ کردن چانه انجام می شوند.

روش های جراحی چانه

از دیگر موارد زیبایی صورت،پروتز چانه اشاره کرد. در این پروتز ممکن است عوامل متعددی وجود داشته باشد که فرد نیاز به پروتز فک داشته باشد.. از نقص کلی در چهره و یا دچار سانحه و دیگر وارد شدن نیز می تواند باشد. این پروتز بیشتر برای بزرگتر کردن چانه و از بین بردن نواقص استفاده می شود. دوره نقاهت این بیماری نهایتا ۱ هفته تا دو هفته طول می باشد. روش هایی هم چون تزریق ژل یا چربی، از جراحی های زیبایی و پروتز چانه هستند.  پزشکان تزریق را توصیه نمی کنند.

انواع جراحی چانه

به روش های مختلفی می توان وضعیت چانه و تناسب صورت را بهبود بخشید که در ادامه این روش ها را برای شما تشریح می کنیم.

منتوپلاستی (کوچک کردن چانه بزرگ)

برای کوچک کردن چانه می توان از روش منتوپلاستی استفاده کرد. در این روش استخوان اضافه را می تراشند و بافت های اضافی را جدا می کنند. این روش می‌تواند از طریق ایجاد یک برش کوچک در دهان یا در زیر چانه صورت بپذیرد. درچانه های خیلی بزرگ احتمال افتادگی پوست بعد از تراشیدن استخوان وجود دارد. در چنین شرایطی استخوان چانه با پیچ و صفحات مخصوصی ثابت نگه داشته می‌شود و این پیچ و صفحات تا زمان بهبودی در چانه باقی می‌مانند.

ژینوپلاستی (برجسته و بزرگ کردن چانه کوچک)

برای متناسب کردن چانه های خیلی کوچک با چهره از پروتزهای چانه استفاده می کنند. به طور کلی پروتزها برای افزایش حجم‌های کوچک مناسب هستند؛ اگر یک افزایش حجم قابل‌توجه یا فرایند جابجا کردن استخوان نیاز باشد، برای تغییر عرض و ارتفاع چانه باید یک عمل ژینوپلاستی انجام داد.

جراحی زیبایی چانه

نحوه انجام جراحی چانه

این نوع از جراحی بسیار ساده است که توسط جراح متخصص انجام می شود. در این میان برای جراحی ممکن است برای بزرگ کردن چانه از پروتز در چانه استفاده کنند. همچنین برای کوچک کردن چانه اقدامات لازم انجام می شود.

برای انجام جراحی چانه، به منظور بزرگ کردن و یا جلو آوردن چانه، پروتز چانه در پایین ترین قسمت استخوان فک قرار می گیرد.

روش های جراحی چانه

  • یکی از رایج ترین روش های جراحی چانه، برش از داخل دهان است. در این روش یک برش در داحل دهان و در قسمت بالای شیار بین لب و فک زده می شود تا بتوان پروتز را به راحتی در محل مناسب که بین لایه های عضلانی داخل چانه است، قرار داد.
  • روش دیگر جراحی چانه، این است که پروتز را روی لایه ی پریوست استخوان که یک لایه نرم روی استخوان فک است قرار می دهند.
  • از جمله روش های جراحی چانه این است که با ایجاد برش 2 سانتی متری از بیرون و در زیر چانه که تا لایه پریوست استخوان فک ادامه دارد، محل پروتز را آماده می کنند. پروتز را پایین تر از عصب های صورت قرار می دهند.

اقدامات قبل از پروتز چانه

نکاتی را قبل از عمل رعایت شود که بسیار مهم است. اولین گام مشاوره گرفتن دقیق از پزشک متخصص و باتجربه دراین زمینه است. پس از آن نحوه کار عوارض و ظاهری که می خواهید داشته باشید را در میان بزارید. به توصیه های پزشک عمل کنید و مراقب سلامتی خود باشید چون به انرژی بیشتری نیاز دارید. از استعمال دخانیات دو هفته قبل و ۲ تا۱ هفته قبل و بعد از عمل اجتناب کنید. به طور منظم تحت نظر پزشک معالج خود باشید.

اقدامات بعد از جراحی  چانه

بعد از انجام جراحی چانه، توسط جراح زیبایی چانه ، چانه با یک بانداژ فشاری بسته می شود. این بانداژ باید به مدت 24 ساعت بر روی چانه بماند. برای آن که به از ورم های محل جراحی کاهش یابد از کمپرس آب سرد به صورت دوره ای استفاده کنید. بیمار به منظور بررسی عدم ابتلا به عفونت و یا تورم بیش از در بیمارستان خواهد ماند. اگر از جراحی های داخل دهانی استفاده شود، بیمار باید دهان را با دهانشویه  هیدروژن پروکساید شستشو دهد. همچنین به منظور جلوگیری از عفونت های دهانی به مدت زمانی محدود آنتی بیوتیک تجویز می شود.

زمان بهبودی پس از عمل جراحی چانه

  • در چند روز نخست کمی ورم و کبودی مشاهده می شود. و تقریبا 2 هفته زمان می برد تا بیمار به فعالیت‌های طبیعی خود بازگردد. امکان دارد تا چند ماه پس ازعمل چانه بیمار کمی تورم داشته باشد که به مرور زمان بر طرف می شود.
  • چنانچه از روش برش درون دهانی استفاده شد، توصیه می‌شود تا چند روز پس از عمل یک رژیم غذایی نرم انتخاب کنید تا زخم دهان سریع‌تر بهبود یابد. معمولاً آنتی‌بیوتیک‌ها و دهان‌شویه‌ها تجویز می‌شوند؛ رعایت بهداشت دهان و دندان در طی دوره بهبودی حائز اهمیت است.

معایب پروتز چانه

در کل همه جراحی ها  عوارضی دارند به طور مثال : خطر خونریزی، عفونت و وارد آمدن آسیب به ساختارهای مجاور.

  • کبودی و پارگی عصب‌های حسی لب پایینی که باعث می‌شود لب بی‌حس شود یا احساس سوزش کند.
  • امکان دارد پس از عمل، پوست پوشاننده نوک چانه بی‌حس شود.
  • دندان‌ها نیز ممکن است آسیب ببینند.

از دیگر عوارض پروتز در چانه و گونه احتمال دارد در دراز مدت، بعد از چند سال کپسول هایی در اطراف پروتز ها دیده شوند اما خطرناک نیستند تا زمانی که به وضوح دیده نشده و عفونی نیستند ولی در صورت ورم غیر متعادل احساس درد و سوزش و… به دکتر متخصص مراجعه شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.5]
برچسب ها:

مقالات مرتبط

تزریق بوتاکس
تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس یک مهارت ضروری و لازم برای پزشکان و مراقبین بهداشتی ماهر است که می خواهند وارد حیطه طب زیبایی (Aesthetic...

بیشتر بخوانید
تزریق ژل در صورت
تزریق ژل در صورت

تزریق ژل در صورت ژل یک نوع فیلر است و به عنوان جبران کننده فرورفتگی های صورت می تواند استفاده شود . تزریق ژل در صورت بیشتر...

بیشتر بخوانید
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 13 =

Call Now Buttonتماس با پزشک