یکی از جراحی های زیبایی پرطرفدار، جراحی زیبایی بینی است. افرادی که جراحی بینی انجام می دهند عموما استخوان و غضروف بینی را تغییر می دهند تا نتیجه مطلوبی به دست بیاورند. این عمل عموما برای رفع ایرادات بینی می باشد و افرادی که از فرم بینی خود ناراضی هستند اقدام به جراحی بینی می کنند. جراحی بینی نیز مانند سایر جراحی ها ممکن است با عوارضی کوتاه مدت همراه باشد که در ادامه میخواهیم در رابطه با خونریزی بعد از عمل بینی و سایر عوارض جراحی بینی توضیحاتی را قرار دهیم.
عوارض جراحی بینی
بینی یکی از مهمترین اعضای صورت بینی است که علاوه بر زیبایی که ایجاد می کند، محل عبور هوای استنشاقی است و محل عبور را کاملا تمیز ، گرم و مرطوب می نماید. زمانی که این عضو مهم مورد عمل جراحی قرار می گیرد، طبیعتا با عوارضی همراه خواهد بود. البته اگر این جراحی توسط یک جراح ماهر انجام شود این عوارض به حداقل خود خواهد رسید. حتی در صورتی که جراحی حرفه ای انجام شود امکان دارد هیچگونه عوارضی مشاهده نشود.
افرادی که جراحی بینی انجام می دهند باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که علاوه بر مهارت جراح، مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز در مشاهده عوارض جراحی بسیار موثر است.
از جمله عوارضی که بعد از جراحی بینی ممکن است با آن مواجه شوید را در ادامه توضیح داده ایم :
عوارض عملکردی بینی
از لحاظ عملکردی ممکن است با عوارض زیر روبرو شوید:
تنگی حفره بینی
چسبندگی داخل بینی :اگر دقت کافی در زخم ها و برش ها نشود و همچنین فرد دقتی در شست و شو بینی نداشته باشد، بینی داخلی چسبندگی داخلی می شود
باقیماندن انحراف بینی : در صورتی که اصلاح تیغه بینی صورت نگیرد، با این عارضه مواجه خواهید شد
تنگی دریچه خارجی و داخلی بینی : بسیاری از افراد به دنبال بینی های خیلی باریک هستند، اما باید این نکته را بدانند که اگر سوراخ های بینی خیلی تنگ شود، تنفس فرد با مشکل مواجه خواهد شد. معمولا جراح در صورت لزوم برای برطرف کردن عارضه بینی با سوراخ های کوچک عمل جراحی مجددی را توصیه می کند و در آن از تیغه بینی غضروفی را بر می دارد و آن را به سوراخ های بیش از حد تنگ بینی پیوند می زند.با کوچک کردن بیش از اندازه قوزپشت بینی تنگی دریچه داخلی بینی ایجاد می شود.
صدمه بر مجرای اشکی : زمانی که پهنای استخوان بسیار کم شود، فرد با این عارضه روبرو می شود.
کاهش حس بویایی : عموما احتمال کاهش حس بویایی در جراحی بینی صورت نمی گیرد، مگر بینی فرد دارای پلیپ وسیع بوده و با دستکاری بیش از اندازه قسمت سقف بینی این حس بویایی کم یا از بین برود.و یا بینی فرد در عمل قبلی دچار مشکل شده بوده است .
عوارض زیبایی جراحی بینی
آسیب پوست بینی : زمانی که در عمل بینی آسیبی به پوست فرد وارد شود، پوست بینی یاه می شود و اصلاح آن بسیار زمان بر و دشوار خواهد شد
کوچک شدن بیش اندازه پره های بینی : عواملی چون وضعیت غضروف های نوک بینی، قسمت جلویی و پایینی تیغۀ بینی، اتصال بینی به لب بالا ونحوه و میزان برداشتن از سوراخ های بینی در سوراخ بینی موثر هستند. در این جراحی باید تلاش شود تا که میزان غیر قرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آنرا اصلاح نماید.
کم یا زیاد شدن پره وسطی بینی : این عوارض جراحی بینی سبب می شود فرد از نیم رخ ظاهر نامطلوبی داشته باشد.
باریک شدن بیش از حد نوک بینی
بینی زینی شکل : زمانی ایجاد می شود که قوز بینی بیش از اندازه برداشته شود
همه این مشکلات زمانی ایجاد می شود که جراح مهارت و تجربه کافی در زمینه جراحی نداشته باشد. پس مهمترین مساله در جراحی بینی انتخاب یک جراح باتجربه می باشد.
خونریزی بعد از عمل بینی
خونریزی بعد از عمل بینی امری طبیعی است اما اگر این خونریزی به طور غیر طبیعی زیاد شود غیر طبیعی است و باید حتما به جراح بینی خود مراجعه کنید .
خونریزی مداوم بینی پس از جراحی زیبایی بینی غیرطبیعی است و اگر بیمار این مشکل را قبل از جراحی نداشته باشد، احتمال ابتلا به اختلال خونریزی دهنده مادرزادی رد میشود. خونریزی بعد از جراحی بینی علل دیگری نیز دارد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
- خشکی بیش از حد بینی : اگر مجرای عبور هوا در بینی آن قدر بزرگ باشد که خشک شود، هیچ گاه التیام نیابد و مرتب پوسته پوسته شود، این مشکل نتیجه نوعی جراحی با تهاجم شدید بر روی شاخک بینی و
جراحی انحراف بینی است و ارتباطی به عمل زیبایی بینی ندارد.
- ماندن بخیه دائمی در بینی
- نیدوس غضروفی غیرطبیعی
- وجود جسم خارجی
- وضعیت غیرعادی عضلات
خونریزی مداوم پس از جراحی بینی باید توسط متخصص جراحی بینی ارزیابی شود، به ویژه اگر خونریزی مدت قابل توجهی پس از جراحی رخ دهد. توضیح سادهای که برای خونریزی بعد از عمل بینی وجود دارد این است که یکی از رگهای مهم و حساس بینی که در غشاء مخاطی وجود دارد، آسیب دیده است.
یکی از علل خونریزی مداوم بینی پس از رینوپلاستی پوسته پوسته شدن مزمن روی بخیهای است که هیچ پوششی ندارد. در بعضی جراحیهای بینی بخیه دائمی زیر غشاء مخاطی بینی زده میشود تا شکل و فرم بینی را حفظ کند. اگر این پوشش بیش از حد نازک شود، بخیه نمایان و مشکلساز میشود.
در این حالت مشکل پوسته پوسته شدن مداوم در اطراف بخیه پیش میآید. هر بار که رویه زخم میافتد، خونریزی بینی شروع میشود. این چرخه علیرغم استفاده از پماد، مرطوب کننده و بخور بارها و بارها ادامه مییابد، مگر آن که بخیه دستکاری یا بریده شود.
0 دیدگاه