مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
دکتر فرشته عبدالمطلبی / جراحی بینی / اسپلینت بینی چیست ؟

اسپلینت بینی چیست ؟

بعد از جراحی زیبایی بینی جراحان بینی برای هر چه بهتر شدن نتایج جراحی بینی از اسپلینت بینی استفاده می‌کنند. اسپلینت بینی می‌تواند نقش بسزایی در فرم دهی و محافظت از بینی بعد از جراحی بینی داشته باشد. اسپلینت بینی در خارج از بینی همانند آتل پلاستیکی  قرار می‌گیرد .

در گذشته بعد از جراحی بینی از گچ بینی استفاده می‌کردند تا فرم بینی حفظ شود ولی امروز این کار با اسپلینت انجام می‌شود که کارایی بهتری نسبت  به گچ دارد. جنس اسپلینت بینی از سیلیکون و یا پلاستیک می‌باشد که در ابعاد مختلف استفاده می‌شود .

علت استفاده از اسپلینت بینی

نقش اسپلینت بینی در قرار گیری بافت غضروفی در جای خودش بسیار مهم است. در واقع برای حفظ شکل جدید بینی و کاهش تورم، محتفظت از بینی در برابر آسیب دیدگی، نگه‎‌داشتن تیغه بینی، کاهش خونریزی پس از جراحی استفاده می‌شود. چسب و گچ بینی باعث می‌شوند که استخوان‌ها و غضروف‌های بینی در زمان ترمیم از جای خودشون حرکت نکنند. اسپلینت‌های بینی پس از جراحی‌های ساده بینی، جراحی سینوس، ترمیم شکستگی بینی، سیتوپلاستی و … استفاده می‌شوند. اسپلینت‌ها باید به طور معمول یک هفته روی بینی باقی بمانند تا به خوبی باعث ترمیم بینی شوند.

انواع اسپلینت بینی

اسپلینت بینی شامل دو نوع اسپلینت داخل بینی و اسپلینت خارج بینی می‌شوند. که هرکدام از این نوع‌ها بسته به نوع جراحی بینی انتخاب می‌شوند. در ادامه هر کدام را به طور جداگانه توضیح خواهیم داد.

اسپلینت داخل بینی: این اسپلینت داخل سوراخ‌های بینی قرار گرفته و با چند بخیه در محل خودش محکم خواهد شد. این نوع از اسپلینت‌ها به طور معمول پس از جراحی انحراف بینی استفاده خواهند شد. در واقع این اسپلینت‌ها باید از تیغه داخلی بینی محافظت کنند. اسپلینت‌های داخل بینی تماس بین دیواره بینی و استخوان و غضروف را حفظ کرده و باعث بهبود دیواره و ساختار داخلی بینی خواهد شد.

اسپلینت خارج بینی: این اسپلینت بیرون بینی فرد قرار گرفته و به کمک نوارها و باندهای پزشکی در جای خودش محکم خواهد شد. در این نوع از اسپلینت‌ها ابتدا یک چسب مخصوص بر روی بینی قرار گرفته که به کاهش تورم بینی کمک خواهد کرد و سپس آتل مناسبی روی آن قرار داده می‌شود .

مزایای اسپلینت بینی

  • اسپلینت بینی به این دلیل که در خارج از بینی استفاده می‌شود می‌تواند مزایای بسیاری را برای فرد داشته باشد . از جمله این مزایا این است که می تواند نقش بسزایی برای کاهش تورم و شکل بینی داشته باشد .
  • اسپلینت بینی می‌تواند از ایجاد بافت اسکار بعد از جراحی زیبایی بینی جلوگیری کند
  • می تواند به عنوان محافظی برای بینی بعد از جراحی بینی عمل کند .
  • اسپلینت‌ها به غلبه کردن  بر دشواری تنفس که به دلیل شل شدن حفره‌های بینی ایجاد می‌شود کمک می‌کند.
  • اسپلینت‌ها از خونریزی و درد نیز جلوگیری خواهند کرد.

لازم به ذکر است که اسپلینت بینی تنها در مدت یک هفته بعد از جراحی زیبایی بینی استفاده می‌شود و عملا بعد از آن کاربردی برای فرد ندارد .

اقدامات لازم در حین استفاده از اسپلینت یا گچ بینی

  • از ضربه زدن به اسپلینت بینی خودداری کنید. (به دلیل اینکه استحکام زیادی ندارد)
  • از کشیدن گچ بینی خودداری کنید. (به دلیل اینکه ورم بینی به مرور زمان کم می‌شود، گچ بینی شل شده و ممکن است بیمار اقدام به کشیدن آن بکند)
  • از خیس شدن بینی جلوگیری کنید، به دلیل اینکه سبب کاهش استحکام آن خواهد شد. (برای این کار می‌توانید از یک اسفنج برای شستشوی صورت خود استفاده کنید.)

بیشتر بخوانید: شستشوی بینی بعد از جراحی

زمان برداشتن اسپلینت روی بینی

به طور معمول پس از گذشت یک هفته پس از جراحی می‌توان اسپلینت روی بینی را برداشت و برای این کار و کشیدن بخیه باید به مطب جراح بینی خود مراجعه کنید. فقط توجه داشته باشید که قبل از مراجعه به مطب به حمام رفته تا گچ بینی به طور کامل خیس شده و به موجب همین امر شل شود. با انجام این کار در زمان برداشتن گچ بینی دردی را احساس نخواهید کرد.

تامپون بینی

بعد از اتمام جراحی زیبایی بینی به منظور کنترل ترشحات و خون خارج شده در مدت 72 ساعت بعد از جراحی، جراح بینی  از تامپون استفاده می‌کند. تامپون بینی بر خلاف اسپلینت در داخل بینی قرار می‌گیرد و از جنس پنبه است. در چند روز اول بعد از جراحی زیبایی بینی به این دلیل که تامپون در داخل بینی قرار دارد ممکن است، تنفس فرد با مشکل مواجه شود. اما تامپون بعد از دو الی  سه روز از جراحی بینی توسط جراح بینی خارج می‌شود و راه تنفس برای فرد به مراتب بیشتر می شود .

در صورتی که جراح بینی  از تامپون بینی استفاده نکند ،ترشحات در داخل بینی خشک می‌شوند و خارج کردن ترشحات از بینی با مشکل مواجه شود  ،همین امر می تواند در تنفس فرد خلل ایجاد کند .

سوالات متداول

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 2]
برچسب ها:

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 9 =

Call Now Buttonتماس با پزشک