آندوسکوپی
آندوسکوپی روشی برای بررسی و درمان مشکلات درون بینی و سینوس ها می باشد. آندوسکوپی به وسیله ای به نام آندوسکوپ و توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. آندوسکوپی در 2 روش آندوسکوپی درمانی و آندوسکوپی تشخیصی صورت می پذیرد. انجام این عمل دارای حساسیت بالایی می باشد، چرا که کوچکترین لغزش باید آسیب دیدگی به بافت های اطراف می شود.
موارد استفاده از آندوسکوپی تشخیصی
آندوسكوپی تشخیصی با بی حسی موضعی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی و بصورت سرپایی صورت می پذیرد .
- آندوسکوپی تشخیصی برای بررسی مشکلات سینوزیت
- تورم مخاط و حساسیت و ایجاد آلرژی های مزمن
- تومورهای بینی و مسدود شدن را تنفس
- احساس جسم خارجی در بینی
- خونریزی های بی دلیل بینی
- وجود پولیپ در بینی
- بزرگ شدن آدنوئید یا لوزه سوم
- ریزش مایع مغزی-نخاعی
آندوسکوپی تشخیصی برای خردسالان
در اکثر موارد آندوسکوپی تشخیصی خردسالان را نیز می توان بصورت سرپایی انجام داد. انجام این روش بین 5 تا 10 دقیقه زمان می خواهد. یكی از خصوصیات های مهم آندوسكوپی در مقایسه با روشهای تصویر برداری رادیولوژی، بی نیاز بودن به پرتوهای مضر است. پس می شود بدون نگرانی به دفعات از آن استفاده کرد.
آندوسکوپی درمانی
جراحی آندوسكوپی سینوس در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی انجام می پذیرد. از علل شایع سینوزیت و عود آن، مسدود شدن دهانه سینوسها و اختلال در خارج کردن ترشحات و تمیزی سینوس است. این انسداد به علت تورم مخاط ناشی از عفونت یا آلرژی، کج بودن تیغه میانی بینی و یا کم بودن فضای مجرای خروجی سینوس به علت پولیپ است. در جراحی آندوسكوپیك بینی وسینوس، به كمك آندوسكوپ قسمت هایی از بینی و سینوس را كه کمبود فضا دارند، تحت جراحی قرار داده و تنها دهانه سینوس بزرگتر می شود، بدین ترتیب از آسیب به قسمت های سالم بینی كه میتواند موجب اختلال در حركت طبیعی مخاط شود ، جلوگیری می شود
با تشکر مدیریت سایت دکتر فرشته عبدالمطلبی جراح و متخصص گوش، حلق و بینی و سر و گردن
0 دیدگاه